На будинках в Харкові встановлюють автоматичні системи погодного регулювання тепла

Завдяки переходу на графік регулювання тепла в Харкові за добу заощадили близько 200 тисяч кВт електроенергії

В Харкові на житлових будинках встановлюють автоматичні системи погодного регулювання тепла. Про це "Коментарі. Харків" дізналися в прес-службі Харківської міської ради.

Як розповіли у міськраді з посиланням на керівництво КП "Харківські теплові мережі", такі автоматичні системи вже встановлені та працюють на 867 будинках в місті. До кінця року автоматику обіцяють встановити ще у 678 будинках.

Ця система дозволяє не знижувати витрату теплоносія вручну на будинках старої забудови, які  підключені до магістральних камер, а не до центральних теплових пунктів. Такі будинки є в центрі міста, в Індустріальному районі та в районі старої Салтівки. 

"Автоматика погодного регулювання встановлюється на індивідуальних теплових пунктах. Зараз цю роботу активно ведемо у співпраці зі Світовим банком. Готуємо для вводу в експлуатацію АПГ, яка не потребує, щоб персонал виїжджав і вручну виконував операції з відключення та включення тепла", - розповів заступник головного інженера КП "ХТМ" Євген Зінченко.

Завдяки переходу на графік регулювання тепла зі вчорашнього дня вже  вдалося знизити кількість спожитого газу та заощадити близько 200 тисяч кВт електроенергії.

Нагадаємо, раніше "Коментарі. Харків" писали, що з 5 березня Харківські теплові мережі перейшли на особливий графік регулювання тепла. Це пов'язано з високою температурою повітря на вулиці. Згідно з нормативними документами, опалювальний сезон припиняється, якщо протягом трьох діб температура повітря не нижче 8 градусів тепла. Однак, до кінця опалювального сезону в Харкові прогнозують похолодання, тому тепловики вирішили не відключати опалення, а регулювати його подачу.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися