У Харкові вчителів не змушують вакцинуватися, але натякають про нехороші наслідки у разі відмови

При переході в "жовту" зону епіднебезпечності навчання за партами зможуть продовжити тільки ті школи, в яких щеплені 80% співробітників

Департамент освіти Харківської міськради почав детальний аналіз, хто з вчителів щеплений вакциною проти коронавірусу, а, хто досі категорично відмовляється це робити. При цьому чиновники обіцяють, що не наполягатимуть на тому, щоб педагоги під примусом робили щеплення. Як передає видання "Коментарі", про це розповіла директор департаменту освіти Харківської міськради Ольга Деменко, пише "Kharkiv Today".

При цьому в департаменті ненав'язливо нагадують, що в разі загострення епідеміологічної ситуації навчальний процес не буде припинений тільки в тих навчальних закладах, де педагогічний колектив буде провакцинованим хоча б на рівні 80%. Нині процес вакцинації педагогів Харкова йде дуже повільними темпами. Поки що тільки 20% вчителів щеплені двома дозами вакцини. Ще 10% отримали одну дозу вакцини. В сумі - 30%.

Ольга Деменко зазначила, якщо говорити більш конкретно по школи, то поки що складно сказати про загальну картину, адже є школи, де щеплені 10% вчителів, а є, де вже 50% і там ситуація більш оптимістична.

Також за нашою інформацією, в низці шкіл директора ненав'язливо ставлять співробітників перед фактом, що з 1 вересня точно матимуть можливість працювати тільки вакциновані педагоги. Також батьки деяких шкіл збирають підписи з вимогою вакцинувати педагогів, щоб в майбутньому школа не закрилася і навчальний процес не перевели в онлайн, а діти не відправилися на навчання вдома.

Читайте також на порталі "Коментарі" - діти Харківській області оцінили харчування в школах.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися