Новий навчальний рік розпочнеться в харківських школах без оновлення меблів

Меблі для "Нової української школи" ще закуповують, оскільки гроші з держбюджету надійшли тільки в липні

Меблі для "Нової української школи" не з'являться в навчальних закладах Харкова до 1 вересня. Просто фізично їх туди не встигнуть доставити. Вся проблема у тому, що держказначейство перерахувало кошти тільки в липні. Тепер практично не залишається часу за закупівлю, доставку та установку нових меблів в школах. Про це під час спілкування зі ЗМІ заявила керівник департаменту освіти Харківської міськради Ольга Деменко. Про це інформує видання "Коментарі", з посиланням на портал "Objectiv.tv".

Ольга Деменко зазначила, чекали до останнього, але в підсумку Київ направив фінансування тільки в липні, що, звичайно ж, пізно, адже навчальний рік ось-ось розпочнеться. Чиновниця зізналася, що тепер департамент освіти намагається інтенсифікувати процес проведення тендерів.

За словами Ольги Деменко, батьки та діти повинні набратися терпіння і трохи зачекати. Але у вересні меблі точно з'являться в школах. Є законодавство, є тендерні процедури, які ніхто не в праві порушувати або обходити. Ольга Деменко також розповіла, що у 2021 році вперше за парти сядуть 13 тисяч юних першокласників. Всього ж школи розкриють свої двері трохи більше, ніж через 10 днів для 140 тисяч школярів.

Читайте також на порталі "Коментарі" - в департаменті освіти Харківської міськради запевнили, що вчителів Харкова примусово ніхто вакцинувати не буде, але попередження отримали всі. У разі, якщо буде провакциновано менш як 80% працівників школи, навчальний заклад після введення карантину може бути закрито, доки місто не опиниться в "зеленій" зоні.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися