У вихідні харків'ян штрафуватимуть за парковку - відомо, де працюватимуть інспектори

За статистикою, саме у вихідні харків'яни найбільше порушують правила паркування

У Харкові зміниться система контролю за дотриманням правил паркування, зупинки та стоянки автомобілів. Про деталі нововведення розповіли у пресслужбі Міськради з посиланням на Департамент територіального контролю і земельних відносин.

За словами начальника правничого відділу установи Олексія Бруслика, було проведено моніторинг ефективності роботи інспекції з паркування, та зроблено висновок про те, що найбільшої уваги потребують автомобілісти у вихідні та святкові дні.

Раніше інспекція працювала лише з понеділка по п'ятницю, але найбільше порушень здійснюється місцевими жителями саме у суботу, неділю та на свята.

Проведений моніторинг свідчить, що найчастіше харків'яни та гості міста у вихідні відвідують місця відпочинку та ринки. Через це у цих локаціях спостерігається найбільше скупчення припаркованих автівок, які стоять не лише на дорозі у недозволених місцях, але й і на тротуарах та зупинках громадського транспорту. Через це створюються затори, громадський транспорт не може здійснювати свій рух належним чином, а пішоходи змушені обходити припарковані авто по дорозі чи газонам.

У Департаменті було прийняте рішення про необхідність зміни графіку патрулювання інспекції з паркування. Відтак, з 21 серпня вона почне працювати вихідними й святковими днями. Особливу увагу інспектори приділятимуть територіям довкола саду Шевченка, парку Горького та міських ринків.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, що у саду Шевченка відкрили багаторівневий семиповерховий паркінг, на який харків'яни чекали понад три роки. Перший поверх обладнаний для людей зі спеціальними потребами, а на верхньому - відкривається чудовий краєвид на сад і місто. Вартість паркування не відрізняється від інших місць у місті й складає 5 гривень на годину.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися