У Харкові знову відкривають Зоологічний міст - чи дозволять закоханим на ньому вішати замки

Оновлений міст буде зроблено у стилі всього вхідного ансамблю Харківського зоопарку

У Харкові до Дня міста 23 серпня планують завершити реставрацію одного з найпопулярніших мостів у місті - Зоологічного. Про зміни, яких зазнав міст, розповіли у пресслужбі Харківської міськради.

За словами Директора департаменту ЖКГ Семена Сироти, усі ремонтні роботи на мосту вже майже завершені. Наразі залишилося зробити покриття на мосту, облицювати конструкції гранітом, оснастити світлодіодними ліхтариками. Окрім цього, у план робіт входить облаштування прилеглої території. Там буде встановлене вуличне освітлення та лави для відпочинку.

Міст через Клочківський узвіз зробили практично "з нуля". Для нього була змонтована нова конструкція, вдосконалені опори. Замість старого металевого облицювання тепер міст шляхетно виблискуватиме гранітом. У вечірній час завдяки новому освітленню міст буде переливатися різними кольорами.

Також Семен Сирота розповів, що до реконструкції на мосту висіло безліч замочків, які туди вішали закохані. Їх довелося позрізати. Втім, на новому мосту харківські пари зможуть продовжувати романтичну традицію.

Нагадаємо, що Зоологічний міст був побудований у 1952 році, тому реставрацію присвятили його 70-річчю.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що до реконструкції Зоологічний міст перебував у жахливому стані. Тепер він має увійти до ансамблю оновленого Харківського зоопарку.

Перед ним будуть розташовані лавки, зоомагазини, сувенірні лавки та кафе, а пішохідна дорога від мосту вестиме прямо до зоопарку. З боку Університету встановлять вхідну групу до зоопарку у тому ж стилі: сучасні матеріали, ліхтарі та лавки, до яких вестиме пішохідний міст.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися