Стало відомо, яка найпопулярніша вакцина проти COVID-19 у харків'ян

Станом на 20 серпня вакцина Moderna повністю закінчилася, залишилися тільки дози для другого щеплення, хто зробив першу раніше.

На сьогоднішній день повністю закінчилася вакцина Moderna. Медики залишили лише запаси для другої дози цим препаратом тим людям, які провакцинованими Moderna перший раз. У той же час харків'яни ще можуть зробити вакцину Coronavac и Pfizer. Вони є в наявності в достатній кількості. Як інформує видання "Коментарі", про це розповів заступник голови Харківської ОДА Михайло Черняк, пише "Новини.Live".

Як виявилося, під нуль закінчився тільки один вид вакцини - Moderna. Коли був вибір, то жителі області віддавали їй перевагу більше інших. У той же час в центрах вакцинації в достатній кількості є такі вакцини, як Coronavac и Pfizer і кожен бажаючий захиститися від коронавірусу може зробити щеплення в зручний для себе час.

В обладміністрації наголосили, що вищезазначені вакцини на 100% сертифіковані і підходять для отримання сертифікату про виїзд за кордон. Крім цього, від медиків надійшла інформація про те, що істотно скорочено час між першим і другим уколом вакцини Coronavac. Все це для зручності і безпеки.

Михайло Черняк також розповів, що є хороший шанс для зайнятих харків'ян, які через зайнятість на роботі не могли зробити вакцину, зважитися на це в святкові дні, адже центри вакцинації працюватимуть. Якщо ж говорити про цифри, то на сьогоднішній день в Харківській області зроблено 493871 щеплень, але цифра продовжує збільшуватися.

Також читає на "Коментарі" - в середньому за добу в Харківській області інфікується коронавірусом 100 чоловік. В переважній більшості це жителі Харкова.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися