Харків п'ятірці міст-порушників мовного законодавства

Мовному омбудсмену Тарасу Креміню продовжують приходити скарги про невиконання та грубе порушення мовного закону в частині навчання в українських школах і вузах Харкова українською мовою. Тарас Кремінь розповів, що в скаргах, які він отримує з усієї України, йдеться про те, що в позаурочний час вчителі спілкуються російською мовою, а не українською. Це грубе порушення українського законодавства. Як інформує видання "Коментарі", про це розповідає Тарас Кремінь на своїй сторінці в Facebook.

Мовний омбудсмен зазначив, що порушення мовного законодавства відбувається не тільки в школах, але і в вузах, де викладачі, професори не дотримуються норм законодавства і продовжують говорити російською. Серед лідерів-порушників Кремінь назвав такі міста: Одеса, Черкаси, Київ, Харків і Херсон.

За словами омбудсмена, досить часто сам урок або пара ведеться українською мовою, а ось в перерві педагоги переходять на російську мову. Більш того, підкреслив Кремінь, також не українською мовою проводяться батьківські збори, засідання педагогічних колективів, що також є грубим порушенням закону. Омбудсмен наголосив, Харківська область продовжує залишитися в лідерах антирейтингу по порушенню мовного законодавства.

Також читайте на порталі "Коментарі" - в Харкові національний університет ім. В.Н. Каразіна почав приймати людей на перевірку рівня володіння українською мовою. В першу чергу підтвердити своє знання державної мови повинні були чиновники і директори шкіл. Для багатьох це мало стати справжнім випробуванням.



Юрий

26 серпня 2021, 11:47

"продолжают приходить жлобы" оговорка по Фрейду

Алекс

25 серпня 2021, 09:56

Во дибил. Пусть походит по городу. Если услышит хоть раз украинскую речь - может себе памятник поставить. Я проводил подобное исследование в Днепре - за месяц гуляния в общественных местах ну от силы 5 раз слышал украинскую речь. Раз 1000 - русскую. В Харькове русскоговорящих ещё больше. Это очевидно и нарушать будут и пошёл он в опу. Сами создали непонятные законы, а теперь ноют. Хотят нагнуть русскоязычных. Ну ну, удачи.

Инна

24 серпня 2021, 11:05

Аж бесит ,может он еще будет рассказывать дышать или нет ,где сесть,а где встать.

Инна

24 серпня 2021, 11:04

Какой-то больной. В Харькове все говорят на русском что он хочет ???

Евгений

21 серпня 2021, 07:02

Если государственный язык надо защищать от собственного населения, то это язык оккупантов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися