Іншого шляху немає: в Харківській ОДА пояснили, чому вчителям все одно доведеться вакцинуватися

Тільки вчителі, які зробили вакцину проти коронавируса, приступлять до роботи школах Харкова

Вакцинація мінімум 80% педагогічного колективу - головна умова того, що навчальний процес не буде зупинений в разі загострення ситуації із захворюваністю на коронавірус. Щоб захистити себе і дітей від захворюваності є тільки один вихід - вакцинація. Як передає видання "Коментарі", про це під час спілкування зі ЗМІ заявив заступник голови Харківської ОДА Михайло Черняк, пише "Новіні.LIVE".

При цьому заступник губернатора зазначив, що вакцинація, звичайно ж, не є примусовою. Все повинно бути добровільно і усвідомлено, але при цьому тільки вакциновані вчителі зможуть працювати з дітьми і в такому разі не буде припинено навчальний процес.

Михайло Черняк попередив, якщо в тій чи іншій школі буде збільшуватися кількість хворих на коронавірус і при цьому кількість вакцинованих вчителів буде на гранично низькому рівні, то такий навчальний заклад призупинить свою роботу. Більш того, школи з низьким рівнем вакцинації педагогів можуть навіть не відкритися 1 вересня, незважаючи на те, що країна знаходиться в "зеленій зоні".

За словами Черняка, всі педагоги ознайомлені з тими вимогами, які виставляє Міносвіти до шкіл. За найсвіжішою інформацією, 53% педагогів Харківщини вже щеплені проти коронавируса і, отже, готові до нового навчального року. Але цей показник ще не відповідає нормам, які виставило уряд. Мінімум 80% вчителів мають бути вакциновані.

Читайте також на порталі "Коментарі" - новий навчальний рік почнеться в харківських школах без оновленої меблів. Доведеться чекати ло середини вересня.



Лариса

24 серпня 2021, 13:03

Игорь Александрович, Евгений! Болейте себе в охотку или разносите заразу. Себя не жалко и других не стоит жалеть. А за демократией поезжайте на Запад. Только евро приготовьте на штрафы.

Евгений

21 серпня 2021, 06:52

Пртнудительно, под страхом лишиться работы, но добровольно, но принудительно! Молодцы! Демократия, свобода и торжество закона на лицо! Что вы делать будете, если оставшиеся учителя тупо откажутся? Позакрыааете все школы, оставите детей без обучения? Может это и есть ваша цель? Уроды!

Игорь Александрович

20 серпня 2021, 17:34

Это есть наш последний и супружеский долг.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися