Відкриття Харківського зоопарку: очікування і реальність (фото, відео)

У перший день впускають відвідувачів тільки маленькими групами за запрошеннями

Ймовірно, найбільш очікуваним святковим заходом, присвяченим Дню міста в Харкові, стало відкриття Харківського зоопарку. В мережі почали з'являтися перші фотографії та відео від відвідувачів, які отримали запрошення на урочисте відкриття.

Всі відвідувачі одноголосно заявляють, що зоопарк вийшов просто чудовим: новенькі комфортні вольєри, обладнані з урахуванням природного способу життя кожної тварини, величезна раціонально розмежована територія, зручні містки для спостереження за тваринами, безпечні огорожі й відчуття того, що тваринам тут добре.

На території є також дитячі майданчики й зони відпочинку, сцена з амфітеатром, де вже проводять вистави, все доглянуте та акуратне.

Більшість тварин відразу сховалися у своїх вольєрах і не побажали виходити до людей.

Також у зоопарку поки кілька тварин перебувають на карантині після переїзду з інших зоопарків, зокрема білі ведмеді, для яких є вже спеціально обладнаний вольєр. Пізніше до колекції зоопарку також приєднаються пінгвіни.

У перший день допомагати працівникам зоопарку запросили волонтерів, які могли б відповісти на найбільш поширені запитання відвідувачів, допомогти та поспостерігати за дотриманням порядку.

Не обійшлося і без ексцесів. Попередньо у пресслужбі зоопарку розповідали, що відкриття зоопарку відбудеться в кілька етапів і пускати будуть тільки тих, хто заздалегідь отримав запрошення. Однак до відкриття зоопарку приїхала велика кількість людей не тільки жителів Харкова, але і з Харківської області в надії все ж потрапити у цей день в зоопарк.

Для довідки: З моменту відкриття до кінця серпня відвідування дозволено тільки соціально незахищеним групам населення та тим особам, які виграли запрошення у вікторинах. З 1 вересня зоопарк стане доступним для всіх харків'ян, а з 1 жовтня — і для гостей міста. Такі запобіжні заходи пов'язані з тим, що тваринам необхідно адаптуватися до великої кількості людей. Адже протягом кількох років зоопарк був закритий і людей, крім своїх кіперів, тварини не бачили.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, що оновлений Харківський зоопарк спеціально облаштований так, щоб ніщо не нагадувало про клітки, в яких раніше тримали тварин. Кожен вольєр зроблений відповідно до потреб тварин і враховує навіть спосіб пошуку ними їжі та режим дня.



Джерело: Telegram

Дана

24 серпня 2021, 19:52

Якщо Во знайшли помилку натисніть херня ваш зоопарк

Елена

24 серпня 2021, 10:15

Сколько будет стоить вход в зоопарк для гостей города??? Шлю

Злой бобёр

23 серпня 2021, 19:50

Епаный фашизм какой-то!!!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися