У Харкові на День Незалежності відбувся Марш захисників і захисниць - відомі деталі (фото, відео)

Захід завершився під ХОДА з вимогами припинити репресії проти ветеранів

Одним із неофіційних заходів на День Незалежності у Харкові стало проведення Маршу захисників України. Про те, як відбувалася хода, розповідали у Харківських каналах Telegram.

Захід стартував о 18:00 з площі Конституції, звідки учасники маршу рушили по вулиці Сумській. Фінішем був запланований пам'ятник Т. Г. Шевченку. Далі активісти рушили до ХОДА.

На чолі колони рухалися родичі військових, що загинули. Далі йшли ветерани, учасники бойових дій. За ними у колону вишикувалися представники націоналістичних рухів та партій, зокрема "Фрайкор", "Свобода" та "Нацкорпус".

Біля пам'ятника Шевченку марш зупинився, аби влаштувати зібрання. Активісти вимагали звільнити ветеранів, та принесли з собою відповідний банер "Свободу ветеранам. Україна буде завжди".

Після цього біля пам'ятника Шевченку учасники маршу запалили файери.

Завершився марш вже біля стін ХОДА, куди учасники акції рушили, аби передати тимчасово виконуючого обов'язки голови адміністрації звернення з приводу "репресій проти ветеранів".

picture

Нагадаємо, напередодні тим же маршрутом - від площі Конституції до пам'ятника Шевченкові - пройшов Парад вишиванок. "Коментарі" повідомляли, що організовує його у Харкові ГО "Свобода" вже п'ятий рік поспіль. Всього в заході взяли участь 1500 осіб. Від площі Конституції стартувало близько 500, а решта приєдналися вже під час ходи. На початку колони учасники несли величезний прапор 4 на 6 метрів. Також під час ходи розгорнули величезний вишитий рушник. Більшість учасників прийшли з дітьми, які також були одягнені в кольорові вишиванки.



Джерело: Telegram

Марина

26 серпня 2021, 13:43

Виктор Победитель. , мне кажется,что зря... Ничего не изменится ( во всяком случае , в лучшую сторону)

Виктор Победитель.

26 серпня 2021, 11:22

Надеюсь, после выборов мэра, этот шабаш прекратится.

Реалист

25 серпня 2021, 19:15

В какое дно все скатилось....

Активист

25 серпня 2021, 14:51

Если участники АТО которые должны подавать пример молодежи оказались бандитами и совершили уголовные преступления. То ветераны должны их наказать по суду военного времени. Чтобы не запятнали имя ветерана. А те кто их пытается обелить и защитить должны вместе с ними понести наказание. Иначе вас будут называть не национальные герои а нациками и бандитами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися