Друг Кернеса судитиметься з антикорупціонерами: бореться за честь і репутацію

У Харкові продовжують утискати антикорупціонерів

Один із близьких друзів Кернеса, депутат Харківської міської ради Ігор Аріх судитиметься з місцевими антикорупціонерами. Політик збирається зобов'язати ХАЦ (Харківський антикорупційний центр) спростувати нібито неправдиву інформацію про нього і виплатити компенсацію у 50 тисяч гривень. Про це розповів ХАЦ на своїй сторінці в Faceвook і додав що засідання відбудеться 6 вересня о 15:30 у Комінтернівському суді Харкова, а інтереси чиновника в суді буде відстоювати Юлія Шевцова.

Нагадаємо, в ХАЦ писали, що Ігор Аріх (депутат від політичної партії "Блок Кернеса — Успішний Харків") є співвласником ТОВ "Престиж Авто Крим". Даний бізнес зареєстрований у Криму. Відзначається, що фірму політик нібито заснував ще у 2011 році, а у 2014 він нібито після окупації Криму переоформив нерухомість згідно вже російським законодавством. У своїй же декларації зазначений бізнес Аріх не вказав.

Крім цього, в ХАЦ розповіли, що Ігор Аріх є одним із найбагатших депутатів Харківської міської ради. Він нібито збагачується у так званій "кооперативній схемі" по виділенню земельних ділянок у Харкові. Антикорупціонери додали, що протягом 2017-2019 років Салтівське, Жовтневе та Тролейбусне депо №3 виплачували Ігорю Аріху мільйон гривень за погашення заборгованості за договором поруки. Більш того, у 2019 році питання про підвищення тарифів на проїзд у міському електротранспорті підняв саме Аріх.

Нагадаємо, в Харкові 25 серпня із будинку антикорупційного центру винесли ноутбуки, відеотехніку та інше обладнання. Співробітники ХАЦ відразу ж звернулися в поліцію і написали заяву про пограбування. Зазначені обставини ускладнюють роботу фахівців із ХАЦ.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися