На яких маршрутах у Харкові з 1 вересня працюють новенькі автобуси Karsan

Згодом місто планує відмовитися від приватних перевізників та всі автобуси зробити муніципальними

У Харкові на трьох міських маршрутах з 1 вересня вийшли нові турецькі автобуси — червоні Karsan. Про те, у якому форматі працюватиме новий транспорт, розповіли у Харківській міськраді.

Перші нові автобуси з'явилися на маршрутах №17, 245, 272. Всього на трьох напрямках працюватиме 12 нових машин.

Невдовзі також планують обладнати новим автопарком ще 4 маршрути: № 59, 64, 82 та 89.

Обираючи маршрути, на які будуть виділені нові автобуси, керувалися насамперед тим, як обслуговують ці маршрути приватні перевізники.

Деякі з них є нерентабельними, тому перевізники їх або покинули, або працюють нестабільно.

Завдяки новим автобусам, які місто придбало у Туреччині, планується налагодити роботу нового муніципального транспорту. Місто планує відмовитися від приватних перевізників та забезпечити потреби пасажирів міськими автобусами, які ходитимуть за розкладом, будуть зручними та стабільними.

У міськраді розповіли, що у нових автобусах готівкової оплати не буде, а скористатися можна буде лише E-Ticket або "Картою харків'янина".

Всього у місто прибули два види автобусів - 8 метрів у довжину та 6 метрів. Великі, 8-метрові автобуси планують пустити на найбільш завантажені маршрути, за технічними характеристиками вони мають пасажиромісткість у 58 місць. Менші, 6-метрові машини призначені для 22 пасажирів, їх запускатимуть на лініях із меншим пасажирообігом.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що згідно з укладеним договором до кінця року у місто мають поставити з Туреччини 150 автобусів, ще 300 будуть збирати безпосередньо у Харкові.



Джерело: https://www.city.kharkov.ua

Владик

15 жовтня 2021, 00:11

Хочу Дополнить Продлить Автобус Номер 275е от Станции Метро Героев Труда до Улицы Светлая (Разворотный Круг Частного Автобуса Номер 212е). Убрать Автобусный Маршрут Номер 212е вместо него 275Маршрут Сделать от Улицы Светлая Улица Героев Труда Улица Академика Павлова Улица Командарма Уборевича до Конечной Станции Льва Толстого

Екатерина

6 вересня 2021, 15:12

у меня нет Етикета и карточки Харьковчанина, сегодня водитель не взял. Принципиально даже не смотрю теперь в сторону этих маршруток, спасибо есть частные маршрутки.

Владик

1 вересня 2021, 23:51

Срочно Убрать Частную Маршрутку Номер 275е и заменить ее на Автобус Карсан. Этот Автобус Удобный и Комфортный

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися