У Харківській області новий опалювальний сезон жителям обійдеться дорожче

На Харківщині планують підвищити тариф на тепло

У Лозовій та селищі Панютине з 1 жовтня планують підвищити тариф на теплову енергію. Про це розповіли в Лозівському міській раді, посилаючись на КП "Теплоенерго".

У міськраді розповіли, що середня ціна природного газу для населення збільшилася на 16,38%, а бюджетних установ та інших споживачів взагалі на 119,87%. Крім цього на 17,13% подорожчала електроенергія, а фонд оплати праці збільшився на 9,48%. При цьому пов'язані такі тарифи зі зміною мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму.

Також в нові тарифи заклали ремонт, амортизацію, загальновиробничі та адміністративні витрати, податки. Тепер для населення пропонують наступну вартість:

    для населення тариф може вирости на 15,9% і складе 2422,42 гривні за гігакалорію (з податком);

    для бюджетних установ — на 51,78% (3813,81 гривні за гігакалорію);

    для інших споживачів (крім населення) - на 52,22% (3815,36 гривні за гігакалорію).

У Лозівській міськраді заявили, що КП "Теплоенерго" недоотримало 58 мільйонів гривень через те, що в минулому опалювальному сезоні податки не підняли. В уряді все ще обіцяють компенсувати зазначені збитки.

Нагадаємо, що в січні 2021 року в. о. мера Харкова Ігор Терехов заявив, що до кінця опалювального сезону в Харкові вартість опалення і гарячої води підіймати не будуть. І навіть розмістив зовнішню рекламу з цією обіцянкою від своєї особи. Проте вже в лютому харків'яни отримали платіжки з підвищеними тарифами. Після скандалу у соцмережах і запитів журналістів мерія пояснила, що ціна послуги підвищилася через технічну помилку. Після цього міськрада провела перерахунок платежів за опалення і гарячу воду в лютому 2021 року



Джерело: https://lozovarada.gov.ua/

Андрей

4 вересня 2021, 06:29

Там в Лозовском районе мэр Зеленский однофамилец президента давно чудит с тарифами.холодная вода по 60 гр,и так все .теперь тепло.с водой у него что то не получается постоянно.там МВД давно пора наведаться,только приезжих,местные все карманные.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися