У Харківській області нарешті очистили Уди (ФОТО ДО і ПІСЛЯ)

Харківські волонтери очистили річку Уди від 110 тонн сміття

Під Харковом активісти нарешті закінчили очищати річку Уди. Відповідні фотографії учасники публікують у себе в соцмережах.

Всього 340 волонтерів витратили на очищення ріки 16 субот і 128 тисяч гривень. Люди очистили понад 400 метрів Уди від сміттєвих островів, пересортували понад 24 тонни скляних пляшок і 6 тонн пластикових пляшок, виловили близько 30 кілограмів шприців, понад 40 мішків із мертвими тваринами, 80 тонн дерев та інших відходів. Загалом люди "полегшили" річку на 110 тонн непотребу.

Контекст:

У Харківському районі через службову недбалість протягом багатьох років забруднювалася річка Уди. Було виявлено, що головним забруднювачем є Темнівська виправна колонія №100. У колонії під керівництвом державної кримінально-виконавчої служби виробляють різні товари, а також займаються переробкою пластику.

Прокуратурою було встановлено, що протягом багатьох років на території функціонує каналізація, яка вже частково зруйнована і навіть не стоїть на експлуатаційному обліку. Саме через цей комплекс здійснювали водовідведення від робочих будівель підприємства. Скидання нечистот припинили. На території колонії встановили місця для збору каналізаційних стоків загальним обсягом 498 кубічних метрів. Нечистоти вивозяться щодня спеціалізованим автотранспортом.

Харківська область у міру забруднення знаходиться на першому місці серед областей всієї України. За 2020 рік екоінспекція знайшла в країні 2144 стихійні звалища. З цієї кількості прибрали тільки 60%. Порушникам вимог природоохоронного законодавства виписали штрафів у розмірі 100 мільйонів гривень. У Харківській області знайшли 451 смітник.



Джерело: https://t.me/vekha/23269
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися