У Харкові з'явився новий вид поліцейських - що робитимуть

У Харківській області нові поліцейські перевірятимуть документи прямо посеред водосховища

У Харківській області відкрили новий підрозділ Нацполіції — Водна поліція. Працювати він розпочав з 26 серпня. Чим він займатиметься та де базуватиметься, розповіли у відділі комунікації поліції Харківської області.

Основним місцем роботи водного патруля є Печенізьке водосховище, яке розташоване між Старим Салтовом до смт Печеніги та є однією з найбільших водойм області.

Тут дуже частими є випадки браконьєрства, а також порушень правил безпеки власниками катерів, які катають відпочивальників.

Завданням новоствореного підрозділу є перевірка документів учасників водного руху, їхніх плавзасобів, виявлення браконьєрів, огляд місцевості та виявлення шкоди лісу на береговій смузі. Також до обов'язків водної поліції входить забезпечення публічного порядку на водоймі та на березі, піклування про безпеку відпочивальників та профілактика правопорушень.

Патрулюватимуть водосховище на катері UMS-520 зі встановленим на нього двигуном Suzuki, він обладнаний поліцейською сиреною, проблисковими маячками та може домчати з одного кінця озера в інший за лічені хвилини.

Всього на водоймі буде два екіпажі, а до складу підрозділу увійшли 10 поліціянтів.

Надалі такі патрулі планують організувати й на інших водних об'єктах області.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що харківські волонтери очищали ріку Уди від сміття протягом кількох місяців. Всього з неї дістали 110 тонн пляшок, дерев, пластику, скла, мертвих тварин та іншого сміття. Всього 340 волонтерів витратили на очищення ріки 16 субот і 128 тисяч гривень



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися