У Харкові помер творець відомого радянського танка

Помер інженер-машинобудівник Юхим Левицький

У Харкові 9 вересня помер інженер-машинобудівник і один з творців радянського танку Т-64 Юхим Левицький. Чоловікові було 86 років. Про смерть пише "Дзеркало тижня".

Юхим вніс відчутний внесок у виробництво Т-64 та інших модифікацій бронетехніки. За це йому вручали звання заслуженого діяча науки та техніки України. Крім цього Юхим Левицький став володарем Державної премії України в галузі науки та техніки та орденами "За заслуги" III, II й I ступеня.

Майже все своє життя чоловік працював на "Заводі ім. Малишева". Він був заступником і радником генерального директора. У 2007-2014 роках працював заступником головного інженера Конструкторського бюро машинобудування ім. Морозова.

Довідка. Уже після Другої світової війни, а саме в другій половині 1950-х років, в СРСР почали працювати над створенням нового середнього танку, який повинен був замінити тодішні Т-54 та Т-55. Роботи велися відразу у кількох конструкторських бюро. Одним з таких бюро і був Харківський завод імені Малишева.

Тільки у середині 1961 року заводі ім. Малишева створили технічні та ескізні проєкти нового танку, які отримав тоді ще кодову назву "Об'єкт 432". Майбутній Т-64 мав високий рівень захисту, високу маневровість і потужне озброєння.

Інші смерті у Харкові:

 У Харкові 1 вересня на 91-му році життя помер відомий вчений Юрій Лосєв. Він був одним із провідних фахівців в області інформаційних технологій в Україні, засновником і керівником наукової школи, пов'язаної з проблемами передачі інформації в автоматизованих системах управління. Під його керівництвом випустилися 40 кандидатів наук і 5 докторів наук за спеціальністю "Інформаційні технології".

 У Харкові 29 серпня помер від інсульту Народний артист України, актор театру Пушкіна і доцент кафедри майстерності актора Харківського державного університету мистецтв ім. І. П. Котляревського Михайло Тягнієнко.

 У липні стало відомо про смерть відомого харківського вченого, одного з найстаріших співробітників Науково-технологічного комплексу "Інститут монокристалів" НАН України, професора, доктора технічних наук, головного наукового співробітника Володимира Рижикова. Вчений помер 26 липня на 82-му році життя.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися