У Харкові судитимуть директора коксового заводу

Директору харківського підприємства загрожує в'язниця

У Харкові коксовий завод забруднював атмосферу. Директора підприємства тепер судитимуть. Про це розповіли у пресслужбі Харківської обласної прокуратури.

Варто відзначити, що згідно з даними You control, керує коксівним заводом "Новомет" Максим Бондарев. За даними слідства з січня по вересень 2020 року чоловік організував виробництво коксу і кам'яновугільної смоли, що призвело до наднормативних викидів в атмосферу. Свої дії директор повністю усвідомлював.

Експерти з Інституту судових експертиз ім. Бокаріуса заявили, що підприємство завдало збитків більш ніж на 3 мільйони гривень. Тепер директора судитимуть за ч. 1 ст. 241 КК України (забруднення атмосферного повітря, що спричинило небезпеку для навколишнього середовища).  

Санкція статті передбачає штраф від 1800 до 3600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до 3 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на той самий строк або без такого.

Нагадаємо, "Коксохім" роками забруднює повітря. Через шкідливі викиди, які нічим не фільтруються, місцеві жителі часто хворіють. Роками місцева влада закривала очі на протиправну діяльність заводу при тому, що він довгий час взагалі працював без документів. Всі кримінальні виробництва і приписи ігнорувалися.

На місці нинішнього коксового заводу була розташована дослідно-експериментальна лабораторія в галузі "Коксохімія" на базі Українського вуглехімічного дослідного інституту за адресою: м.Харків, вул. Карачівське шосе, 44 на площі залягання Новожанівського родовища мінеральної води та Новожанівського родовища - 2 питних і технічних вод. Пізніше майновий комплекс застарів і був визнаний екологічно небезпечним і таким, що підлягає демонтажу.



Сергей

19 вересня 2021, 13:14

Мафия плевать хотела на здоровье жителей. Бабло - всё. Вангую, что никто его не посадит.

Владимир

19 вересня 2021, 13:03

Кто его будет судить не смешите

Елена

19 вересня 2021, 12:53

А какой шумный завод работает на Салтовка на механизаторской возле общежитий

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися