Харківська область отримала гроші від США

На Харківщині дві громади отримали фінансування США

У Харківській області громади стали учасницями з розробки пілотного проєкту комплексних планів розвитку територій. Захід фінансує Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

До 1 січня 2025 року громади повинні розробити детальний план своїх територій. Це пов'язано з тим, що в липні 2021 року набув чинності закон № 711-IX "Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів з планування використання земель".

В USAID запропонували профінансувати складання планів розвитку територій деяких громад. У Харківській області у конкурсі перемогли Пісочинська та Роганська громади.

Заступник Роганського селищного голови Микола Котелевець підкреслив, що їм вдалося перемогти, оскільки частина планів у них вже була готова до цього. На думку Миколи, план розвитку територій вже в найближчі п'ять років дозволить громаді залучити не менше 10 великих інвесторів.

"Інвестору буде простіше розпочати будівництво тобто подати декларації про початок робіт і таке інше, а потім ввести в експлуатацію цей об’єкт, тому що по суті всі архітектурні та містобудівні рішення вже є. Зникає необхідність розробки детальних планів територій. Це ще й здешевлює для інвестора проєкт", - зазначає заступник Роганського селищного голови.

Пісочинський селищний голова Олег Чернобай каже, що план їх громади взагалі вже розроблений більш ніж на 50%. Завершити цю роботу збираються до кінця року.

"Це дуже важливо для інвесторів. Якщо у них буде бажання збудувати якийсь об’єкт, вони зможуть це зробити без оформлення документів роками, бо у плані вже буде визначено призначення землі й інвестору не потрібно це окремо погоджувати", — сказав Пісочинський селищний голова.

Харків отримав "позитивний" рейтинг кредитоспроможності на міжнародному рівні. Підвищити рейтинг Харкова не дає низький суверенний рейтинг України.



1111

19 вересня 2021, 16:41

так, все роблять як треба. І є результат. Найкращі побажання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися