У Харкові незабаром почнуть виробляти електроенергію зі сміття

Новий екологічний комплекс з переробки сміття забезпечуватиме себе сам і продаватиме електроенергію на ринок

У Дергачівському районі Харкова вже майже готовий до початку роботи завод із переробки твердих побутових відходів. Він побудований на місці старого полігону ТПВ і вже почав працювати у тестовому режимі. Про це повідомляє пресслужба КП "Харківводоканал".

На заводі добуватимуть полігонний газ, з якого вироблятиметься електроенергія. Завод забезпечуватиме власні потреби та продаватиме залишки на енергоринку. Приблизний обсяг енергії складатиме 15 млн КВт на рік.

Окрім цього завод зароблятиме на продажу своїх "продуктів" на вторинному ринку. Завдяки сортувальній лінії, можна буде виокремлювати зі сміття папір, деревину, пластик та метал.

Багатофункціональний комплекс побудовано з урахуванням міжнародних екологічних стандартів. Завдяки сучасним технологіям в атмосферу не будуть викидатися парникові гази, а у ґрунт не проникатимуть отруйні речовини.

У міськраді зазначили, що наразі у місті містяни активно долучаються до роздільного збору сміття, у подальшому їх продовжать до цього заохочувати.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що у Харкові екоактивісти займаються очищеннями річки Уди. Активісти за добу прибрали близько пів тонни пластика, дві тонни скла, п'ять тонн дерева. За всі суботники з річки дістали вже 108 тонн сміття. У рамках екоакції "Чисті Уди" провели 16 суботників. У смітті люди знайшли трупи собак у намордниках в мішках. Більш того, активісти постійно виловлюють закладки з наркотичними речовинами та шприци. Річка Уди наповнювалась сміттям через службову недбалість протягом багатьох років.



путин хуесост

21 вересня 2021, 11:34

хоть что-то хорошее

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися