Під Харковом з річки витягли понад 100 тонн сміття (ВІДЕО)

У Харківській області практично повністю очистили річку Уди

Під Харковом в суботу, 28 серпня, люди знову очищали річку Уди від сміття. Це вже 15-й суботник в рамках екоакції "Чисті Уди". У соцмережах і місцевих виданнях публікують відео з процесом очищення річки.

Активісти за добу прибрали близько пів тонни пластика, дві тонни скла, п'ять тонн дерева. За всі суботники з річки дістали вже 108 тонн сміття. Волонтери подякували водолазам ДСНС і Департаменту природокористування та охорони навколишнього середовища Харківської області. Вже 4 вересня відбудеться фінальний суботник.


Контекст:

Харківські активісти вже кілька тижнів поспіль збираються та очищають річку Уди від сміття. У смітті люди знайшли трупи собак у намордниках в мішках. Більш того, активісти постійно виловлюють закладки з наркотичними речовинами та шприци.

У Харківському районі через службову недбалість протягом багатьох років річка Уди наповнювалась сміттям. Було виявлено, що головним забруднювачем є Темновська виправна колонія №100. У колонії під керівництвом державної кримінально-виконавчої служби виробляють різні товари, а також займаються перероблюванням пластику.

Прокуратурою було встановлено, що протягом багатьох років на території функціонує каналізація, яка вже частково зруйнована, і навіть не стоїть на експлуатаційному обліку. Саме через цей комплекс здійснювали водовідведення від робочих будівель підприємства. Скидання нечистот припинилиНа території колонії встановили місця збору каналізаційних стоків загальним обсягом 498 кубічних метрів. Нечистоти вивозяться щодня спеціалізованим автотранспортом.

Харківська область у міру забруднення знаходиться на першому місці серед областей всієї України. За 2020 рік екоінспекція знайшла в країні 2144 стихійні звалища. З цієї кількості прибрали тільки 60%. Порушникам вимог природоохоронного законодавства виписали штрафів у розмірі 100 млн грн. У Харківській області знайшли 451 смітник.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися