В мерії Харкова розповіли, як працюватимуть автономні теплові пункти у будинках

Сучасні індивідуальні теплові пункти встановлять у 250 будинках Харкова

В будинках Харкова продовжують встановлювати індивідуальні теплові пункти, які мають автоматичне погодне регулювання. Про це "Коментарі. Харків" дізналися в прес-службі міської ради Харкова. 

У міськраді повідомляють, що це обладнання дозволить рівномірно  обігрівати квартири та істотно економити на споживанні тепла. Цифри в квитанціях мешканців будинків з ІТП зменшаться від 10% до 40%. 

Так, у зимовий період у квартирах, згідно з нормативами, підтримується температура 18 градусів тепла, і коли температура повітря на вулиці піднімається вище 10 градусів тепла, опалення автоматично відключається.

Тепловий пункт складається з двох модулів - один відноситься до гарячої води, інший - до теплопостачання. 

Слід зазначити, що  ІТП встановлюються тільки в будинках комунальної форми власності, які раніше були оснащені тепловими пунктами. Всього в Харкові 250 таких будинків. Застаріле обладнання там замінять на нове.

На даний момент обладнання монтується у 8 житлових будинках Харкова. Зокрема, в Індустріальному, Немишлянському та Шевченківському районах.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що в Харкові теплові мережі перейшли на особливий графік регулювання тепла. Це пов’язано з високою температурою повітря на вулиці. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися