Помер харківський конструктор і ветеран космічної галузі

Геннадій Тупало помер у 93 роки

Харківський конструктор і ветеран космічної галузі України, голова Громадської координаційного комітету "Харків ракетно-космічний" Геннадій Тупало помер у 93 роки. Про це розповіли на сайті облради.

Чоловік народився 5 грудня 1928 року в Кременчуці (Полтавська область). Він закінчив Харківський авіаційний інститут і займав керівні посади в Харківському заводі електроапаратури.

З 2005 року Геннадій був головою ради ветеранів науково-технічних працівників державного підприємства "Харківський завод електроапаратури". За заслуги та участь в космічних програмах чоловіка нагороджували орденами, пам'ятними медалями, почесними грамотами та нагрудним знаком "Ветеран космічної галузі України".

Інші смерті у Харкові:

 У Харкові 1 вересня на 91-му році життя помер відомий вчений Юрій Лосєв. Він був одним із провідних фахівців в області інформаційних технологій в Україні, засновником і керівником наукової школи, пов'язаної з проблемами передачі інформації в автоматизованих системах управління. Під його керівництвом випустилися 40 кандидатів наук і 5 докторів наук за спеціальністю "Інформаційні технології".

 У Харкові 29 серпня помер від інсульту Народний артист України, актор театру Пушкіна і доцент кафедри майстерності актора Харківського державного університету мистецтв ім. І. П. Котляревського Михайло Тягнієнко.

 У липні стало відомо про смерть відомого харківського вченого, одного з найстаріших співробітників Науково-технологічного комплексу "Інститут монокристалів" НАН України, професора, доктора технічних наук, головного наукового співробітника Володимира Рижикова. Вчений помер 26 липня на 82-му році життя.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися