ДТП, експлуатація в Росії та численні ремонти - що відомо про "новий" швейцарський трамвай Stadler у Харкові

Трамвайний вагон проходить другий етап випробувань на трамвайних коліях міста

У Харкові на міських маршрутах від 7 жовтня почав працювати тестовий трамвайний вагон виробництва швейцарської компанії Stadler. Про це повідомили у пресслужбі Харківської міськради.

Робота з пасажирами є другим етапом випробувань, які проходить цей вагон в рамках тестування у Харкові. На першому етапі він пересувався по місту вночі та без пасажирів, аби перевірити, чи підходять йому місцеві трамвайні колії, як він проходить розвороти та складні ділянки. Зараз його куратори перевірятимуть, як він покаже себе в день у робочому режимі.

Новеньким трамваєм можна буде проїхатися трьома маршрутами: основним - №12, та двома іншими: №1 та №3.

Випробування у міських реаліях триватимуть протягом всього жовтня, по їх завершенню буде прийняте рішення, чи купляти більше таких трамваїв, та чи планує місто придбати саме цей трамвайний вагон.

Про саме той трамвай, який зараз перебуває у Харкові, відомо досить багато. Насправді, це є тестова версія моделі "Метелиця", яку виготовили на заводі у Мінську, він, навіть, має заводський номер "1". Всупереч загальному переконанню, цей трамвай не новий. Його виготовили у 2014 році, після цього він подорожував різними країнами. Спочатку його відправили на випробування в Москву, потім - у Самару, звідти його повернули на завод. Пізніше його взяли на тестування в Краснодар, звідки трамвай знову повернувся на завод. Потім він проходив випробування в Мінську, після цього вирушив у Санкт-Петербург, де потрапив в ДТП з іншим трамваєм. Його відремонтували на заводі, знову віддали у Мінськ, а після цього вже він потрапив у Харків. Загалом за час проведення його випробувань у різних містах трамвай п'ять разів виходив на міські маршрути з пасажирами та п'ять разів повертався на завод для ремонту.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Харків на Міжнародній конференції "Харків: розвиток та інвестиції" підписав меморандум про співпрацю з виробником цього трамваю, швейцарською компанією Stadler, яка планує відкрити у місті свій завод із виробництва рейкового транспорту.



ЗЗЗ

9 жовтня 2021, 14:01

"На тоби ,убоже-шо мени нэ гоже!" Интересно,чинуши себе в автопарк авто покупают- по такому-же принципу ?

Админ

7 жовтня 2021, 20:08

Гавно для хихлов

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися