У Харкові поліцейські почали "ганяти" жителів без масок

У харківському метро поліцейські змушують людей носити маски

У Харкові 8 жовтня правоохоронці вийшли з рейдом в метро на жителів без масок. Спочатку про це жителі розповіли в соцмережах. Тепер інформацію підтвердили й на сайті пресслужби ГУ Нацполіції Харківської області.

Саме 8 жовтня поліціянти перевіряли жителів на станції метро "Академіка Барабашова". Правоохоронці спілкуються з жителями та просять одягнути маску.

"Перш за все поліцейськими проводиться роз’яснювальна робота з громадянами. У разі виявлення злісних порушників, які не реагують на попередження, працівники поліції складають протоколи про адміністративне правопорушення", - зазначила інспектор відділу поліції в метрополітені Іветта Єпішко.

Тільки з початку 2021 року правоохоронці склали понад 1060 протоколів на жителів по ст. 44-3 (порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Контекст:

 У Харківській області на 9 жовтня коронавірус виявили у 974 жителів. За добу від коронавірусу померло 17 осіб. В області COVID-19 діагностували вже у 174 782 осіб. У регіоні за весь період пандемії померло 4108 хворих. Видужала від коронавірусу вже 152 745 осіб. Зараз під наглядом медиків знаходиться 17 929 пацієнтів.

⬤ У Харківській області з лютого 2021 року штабом по ліквідації наслідків коронавірусу керував Олександр Скакун, проте тепер він виконує обов'язки голови ХОДА. Новим керівником штабу став заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Михайло Черняк. 

⬤ У Харківській області підтвердили поширення штаму коронавірусу "Дельта". Про це розповів заступник голови Харківської обладміністрації Михайло Черняк. За словами Черняка, 25 серпня з Харківщини в лабораторію Києва направили 50 зразків, з яких 45 виявилися саме "Дельтою".




Игорь

22 жовтня 2021, 23:25

Считаю, кто принципиально не носит защитные медицинские маски, должны быть оштрафованы, а при повторном случае- нести уголовную ответственность. Носить защитные маски во время пандемии смертельно вируса обязаны все до единого!!!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися