У Харкові розробляють Стратегію розвитку міста на найближчі 10 років

Харків’ян запросили долучитися до розробки Стратегії міста

До вересня в Харкові мають розробити Стратегію розвитку міста на 2020 - 2030 роки. Про це повідомляє прес-служба Харківської міської ради, передають "Коментарі. Харків".

В міськраді повідомили, що указом Президента на державному рівні затверджені документи, які регулюють питання розвитку України до 2030 року. Вже затверджена Стратегія розвитку Харківської області до 2027 року. Попередня Стратегія розвитку Харкова була затверджена у 2016 році і її дія вже закінчується. 

Для створення проекту стратегії у міськраді пообіцяли об'єднати зусилля міських виконавчих органів влади, науковців і громадськості.

До червня планують акумулювати ідеї та пропозиції від харків'ян і департаментів міської ради, у серпні передбачається винести Стратегію на громадське обговорення, а у вересні - на сесію Харківської міськради. В документі обіцяють врахувати різні напрямки розвитку і життєдіяльності міста.

За основу взяли три цілі - безпека, комфорт, креативні технологічні індустрії. 

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що на Харківщині затвердили Стратегію розвитку регіону. Вона має стати брендом Харківської області та поліпшити життя населення. Документ розробляли усією громадою. До її створення долучилися вчені, управлінці, самоврядувальні органи і ініціативні громадяни. Реалізовувати її планують у два етапи: I - 2021-2023 роки, II - 2024-2027 роки.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися