У Харківському зоопарку оселилися пінгвіни (ФОТО)

У зоопарку очікують прибуття ще 10 пінгвінів

У зоопарку Харкова відбулася важлива та унікальна подія - його жителями стали три пінгвіни Гумбольдта. Про це виданню "Редпост" розповіла заступник директора з питань розвитку та міжнародного співробітництва Харківського зоопарку Карина Детюк.

За її словами, пінгвіни - дуже довгоочікувані жителі. Над тим, щоб тварини прибули з Європи за програмою Європейської асоціації зоопарків та акваріумів до Харкова, в зоопарку працювали понад шість місяців.

picture

"Ці пінгвіни передані нам для розмноження і збереження. Крім цих трьох самочок, які стали нашими першими жителями, до нас ще приїде 10 пінгвінів. У Харківському зоопарку ми будемо розмножувати пінгвінів і передавати в інші зоопарки Європи", - повідомила представник зоосаду.

Детюк також зазначила, що такі пінгвіни є тільки в Харкові. В інших містах країни таких тварин немає.

picture

"Тому це унікальна подія. І дуже багато наших відвідувачів, коли відкрився зоопарк, ходили й запитували, де ж пінгвіни. Тепер у них буде така можливість - їх побачити", - додала представник зоопарку.

Нагадаємо, що в Харківському зоопарку навіть після відкриття тривають роботи по обладнанню вольєрів і підготовці їх до комфортного життя тварин. Незабаром серед нових мешканців зоопарку будуть білі ведмеді, слони, бегемот, амурський леопард, тапіри, жирафи, орангутанги, шимпанзе, різноманітні птахи. Всі тварини, яких отримає Харківський зоопарк, - члени програм розведення рідкісних і зникаючих тварин, також більшість з них входить у племінні книги.

Раніше в матеріалі видання "Коментарі" - в Харкові відкрили кримінальне провадження про розкрадання коштів для будівництва Харківського зоопарку.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися