У Харківській області підвищать тарифи на комуналку

У Лозовій підвищать тарифи

У Лозовій 21 жовтня пройде громадське слухання, на якому обговорять майбутнє підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги. Про це розповіли в пресцентрі Лозівської міськради.

В обговоренні візьмуть участь керівники ДП "Лозоваводосервіс", КП "Теплоенерго" і КП "Еко-Сан". Комунальники розкажуть про зміну тарифів на водопостачання, каналізацію, опалення та вивезення сміття і пояснять, які чинники на це впливають. Чиновникам можна буде ставити питання. Розпочнеться захід о 16:00 в Палаці культури. З собою потрібно взяти маски.

Контекст:

 У Лозовій і селищі Панютине з 1 жовтня планують підвищити тариф на теплову енергію. У міськраді розповіли, що середня ціна природного газу для населення збільшилася на 16,38%, а бюджетних установ та інших споживачів взагалі на 119,87%. Крім цього на 17,13% подорожчала електроенергія, а фонд оплати праці збільшився на 9,48%. При цьому пов'язані такі тарифи зі зміною мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму.

⬤ В січні 2021 року в.о. мера Харкова Ігор Терехов заявив, що до кінця опалювального сезону в Харкові вартість опалення і гарячої води підіймати не будуть. І навіть розмістив зовнішню рекламу з цією обіцянкою від своєї особи. Проте вже в лютому харків'яни отримали платіжки з підвищеними тарифами. Після скандалу у соцмережах і запитів журналістів мерія пояснила, що ціна послуги підвищилася через технічну помилку. Після цього міськрада провела перерахунок платежів за опалення і гарячу воду в лютому 2021 року.

У Харківській міськраді повідомили, що до наступної весни тарифи для населення підійматися не будуть. У повідомленні йдеться, що для того, аби його ефективно підготувати, з міського бюджету витратили у два рази більше коштів, ніж минулого року. На ці гроші було проведено велику роботу. Так, комунальники оптимізували використання наявних ресурсів та привели до належного стану обладнання, що покликане сприяти ефективності роботи комунальних систем.



Джерело: https://lozovarada.gov.ua/

Андрей

23 жовтня 2021, 06:08

Тамошний мер Зеленский божился что ничего подымать небудет

Александр

22 жовтня 2021, 12:21

ВСЕ ТЕПЛОВЫЕ ПУНКТЫ ОТРЕМОНТИРОВАНЫ И РЕКОНСТРУИРОВАНЫ И У НИХ УВЕЛИЧЕНО КПД С 45% ДО 93%, ГОВОРИЛ ТЕРЕХОВ! ЭТО УВЕЛИЧЕНИЕ КПД В 2 РАЗА И ТАРИФ ДОЛЖЕН УМЕНЬШИТСЯ В 2 РАЗА!!! И ТУТ УКРАЛИ!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися