У поліції розповіли про кримінальні провадження, відкриті після «мовного» мітингу біля будівлі ХОДА

Поліція розслідує інциденти, які сталися під час "мовного" мітингу біля ХОДА 27 січня

Після вчорашнього "мовного" мітингу біля будівлі ХОДА, який закінчився так і не почавшись, поліція відкрила дві кримінальні провадження. Про це повідомили у Відділі комунікацій ГУ Нацполіції Харківської області.

Правоохоронці уточнили, що в ході сутичок біля будівлі обладміністрації невідомий розпилив сльозогінний газ. Після цього до медиків звернулися поліцейський, 38-річний чоловік та представники засобів масової інформації. Потерпілий також розповів поліцейським, що його вдарили і розпорошили газ з балончика в обличчя.

У поліції відкрили дві кримінальні провадження: одна стосується погрози або насильства в адресу правоохоронців (ч. 2 ст. 345), друге - хуліганства (ч. 2 ст. 296). Винних розшукують, якщо їх особи будуть встановлені, а провина доведена в суді, їм загрожує до п'яти років в'язниці.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" повідомляв, що мітинг, організований головою міської організації ОПЗЖ Андрієм Лесиком і присвячений "захист прав російськомовного населення", не зміг відбутися. На місце прибули представники патріотичних організацій, а прихильники "Опозиційної платформи" сіли в автобуси і поїхали.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися