Коронавірус у Харкові: як буде відбуватися навчання у школах і вузах

Чи перейдуть харківські школи на дистанційний формат навчання

В Україні Міністерство освіти порекомендувало усім ВНЗ з 25 жовтня перейти на дистанційний формат навчання. Відповідну рекомендацію озвучив міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет.

Таке рішення міністерство прийняло спільно з Міністерством охорони здоров'я через стрімке погіршення ситуації з коронавірусом в Україні. Рекомендації стосуються усіх вищих навчальних закладів. Планується, що виші залишаться в такому форматі до 15 листопада включно.

При цьому з наступного тижня також організують навчання у школах. Зазначається, що рішення про дистанційну форму навчання прийматимуть з урахуванням епідемічної ситуації в кожному окремому регіоні.

Контекст:

 У Харківській області на 22 жовтня коронавірус виявили у 1306 жителів. За добу від COVID-19 померло 18 осіб. В області COVID-19 діагностували вже у 192 512 осіб. У регіоні за весь період пандемії помер 4451 хворий. Одужало від коронавірусу 160 838 осіб. Зараз під наглядом медиків знаходиться 27 223 пацієнтів.

⬤ За словами головного медпрацівника штату Новий Південний Уельс Керрі Чанта, "Дельта" (варіант коронавірусного захворювання) здатний передаватися за кілька секунд. Фахівець стверджує, що людині вистачило кілька секунд, щоб заразитися коронавірусом, коли незнайомець проходив повз, здійснюючи покупки в одному з магазинів міста.

⬤ У Харківській області з лютого 2021 року штабом по ліквідації наслідків коронавірусу керував Олександр Скакун, проте тепер він виконує обов'язки голови ХОДА. Новим керівником штабу став заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Михайло Черняк. 

 У Харківській області підтвердили поширення штаму коронавірусу "Дельта". Про це розповів заступник голови Харківської обладміністрації Михайло Черняк. За словами Черняка, 25 серпня з Харківщини в лабораторію Києва направили 50 зразків, з яких 45 виявилися саме "Дельтою".



Игорь

22 жовтня 2021, 21:50

Зато "очень важно" было провести первосентябрьские линейки. Кому они только нужны? Надо же ради собственного пиара Терехову и иже с ним в первый день нового учебного года перезаражать учеников, а затем и их родителей на этих линейках. А потом почему то никто не желает переходить на дистанционное обучение. Надо всегда выбирать: либо нормальное обучение без линеек, либо линейки и потом дистанционно! А то как говорится в народе - "мед, та ще й ложкою". И линейки проведём, и на дому учиться не будем. Надо определить, что важнее и правильно расставить приоритеты!!!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися