У харківських магазинах продавали небезпечну для здоров'я м'яту: при чому тут Рошен

До Харкова завезли небезпечну м'яту

У Харкові вилучають з продажу листя м'яти, в яких виявили сальмонелу. Про це розповіли на сайті Держпродспоживслужби.

Відзначається, що м'яту спочатку отримала Німеччина з Єгипту, а потім звідти її доставили в Україну (імпортер: Krauter Mix GmbH, Abtswind, а одержувач: "Кондитерська Корпорація" Рошен ""). Фахівці просять усіх продавців при наявності вказаного товару звернутися до Головного управління Держпродспоживслужби.

Контекст:

 У супермаркетах Харкова виявили небезпечні пончики французького виробництва. За даними Головного управління Держпродспоживслужби в області, в одній з харчових добавок (камедь ріжкового дерева) у складі солодощів перевищені показники з оксиду етилену.

 Раніше стало відомо про небезпечні плоди, які завезли в Харківську область. Харків'яни висловлюють побоювання, що кавуни, які зараз продають у місті, можуть бути "наповнені нітратами". І ціна на плоди не радує жителів Харкова. Мешканка міста, на ім'я Вікторія вирішила перевірити рівень нітратів у придбаному кавуні. Виявилося 930 мг/кг за норми у 60 мг/кг. З динями подібна ситуація: 860 мг/кг нітратів за норми в 90 мг/кг.

⬤ За даними ГУ статистики в Харківській області, у 2020 році харків'яни витрачали 40% своїх доходів на харчі. Середнє значення на їжу - 3434 гривні, пише "Місто Х". Згідно з офіційними даними, найбільше грошей жителі міста витрачали на м'ясо і м'ясопродукти (903 грн), хліб і хлібобулочні вироби, макарони, борошно і крупи (607 грн), молоко, сир і яйця (500 грн), овочі, включно з картоплею (303 грн), масло і сало (273 грн), фрукти (234 грн), рибу і рибні продукти (201 грн), цукор, джеми, мед, сиропи, шоколад і кондитерські вироби (183 грн), напої (172 грн).



Джерело: http://kh-consumer.gov.ua/
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися