Кінець епохи: у мережі показали видовищне відео підриву фаянсового заводу під Харковом

Підприємство давно вже не виготовляє продукцію

У селищі Буди під Харковом вибухом було знесено легендарний фаянсовий завод. Відповідний відеоролик оприлюднили очевидці події у телеграм-каналі "Труха".

"Сьогодні в селищі Буди підірвали під знесення легендарний фаянсовий завод. Ціла епоха пішла", - йдеться у повідомленні.

Найкраще момент руйнування видно на відеоролику, який відзнятий за допомогою квадрокоптера.

У виданні Newsroom розповіли, що будівлю не використовували протягом 15 років, а підприємство вже давно не виготовляє продукції. Частина колекції заводського музею зберігається у Харківському історичному музеї, ще частина зразків кераміки експонується у клубі селища Буди. Земля під знесеною будівлею належить місцевій раді.

Зазначимо, що Будянський фаянсовий завод було засновано у 1887 році, він спеціалізувався на виготовленні виробів побутового господарства та кераміки. Продукція, випущена підприємством, завжди вирізнялася якісністю та художнім виконанням. У 2006 році завод був визнаний банкрутом.

Інші новини:

У Харкові швейцарський виробник рейкового транспорту Stadler збудує два заводи на чотири тисячі робочих місць.  Після підписання договору Харківська міськрада розпочне переговори з фірмою, щоб "Електроважмаш" став одним із суміжних підприємств компанії Stadler. Компанія хоче закупити 30 приміських електропоїздів для Києва. Також ще 30 поїздів розділять між Харковом і Дніпром.

Харківські заводи "Електроважмаш" та "Турбоатом", які об'єднують в один, передають у підпорядкування Кабінету Міністрів України.



Харьковчанин, не безразличный.

19 березня 2022, 21:07

Остап, пішов на хуй

Остап

4 листопада 2021, 06:59

Развал преподносят как что то невероятное!!! Нет будущего в бендерской окраине!!!

Нескакал

4 листопада 2021, 05:50

Эти ничего другого не умеют..

Гриша

3 листопада 2021, 19:55

Зрелищное??? А зрелищно построить что-то пусть попробуют

Елена

3 листопада 2021, 09:54

Так будет происходить, пока в этом государстве правят бестолковые и безответственные правители. Но мы можем ответить достойно. Если организуется и создадим серьезные проекты, в которых каждому жителю Украины будет достойное место. Рано или поздно на смену старому приходит новое (технологии, идеи, даже здания) нужно сделать еще качественней, чем было.

Ондраш Рус

3 листопада 2021, 06:46

Кому вони потрібні?

Ондраш Рус

3 листопада 2021, 06:45

Звирячий оскал капіталізму. Китайський фаянс дешевший в виготовлені та доставці. А люди, що робили на підприємстві, та кому вниз потрібні. Смердюче бидло...

Денис

3 листопада 2021, 01:49

Зрелищное доказательство 30 лет независимости )))

Саня

2 листопада 2021, 23:07

Это как символ дальнейшего пути этого государства!

Олег

2 листопада 2021, 20:10

Суки

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися