В Харкові міську раду просять прибрати комуністичну символіку

Радянську символіку знайшли всередині будівлі міськради

Український Інститут Національної Пам'яті рекомендував Харківській міськраді декомунізувати будівлю. Про це повідомляє громадська організація "Світанок" в Facebook, передають "Коментарі. Харків".

Активісти повідомляють, що йдеться про радянську символіку, яка є всередині приміщення міської ради. Зокрема, орден Леніна, орден Жовтневої Революції, серпи та молоти всередині сесійної зали.

Відповідний лист Інститут нацпамяті надіслав до міськради.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що в інституті нацпам'яті просять покарати депутатів Харківської міської ради, які проголосували за перейменування проспекту Петра Григоренка на честь Жукова. В Інституті впевнені, що рішення про перейменування проспекту провокує війни пам'яті, ображає пам'ять про ветеранів Другої світової війни, є незаконним і не сприяє консолідації суспільства та порушує законодавство України.

Також "Коментарі. Харків" писали, що в Лозовій на Харківщині невідомі облили фарбою пам'ятник. Йдеться про панно біля парку Перемоги в місті. Камера зафіксувала, як чоловік фарбує колону, а потім кидає щось в орден "Перемоги".




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися