У Харкові Терехов намагався оскаржити ухвалу про можливі фальсифікації на виборах

Харківський суд зобов'язав Терехова виплатити гроші

Мер Харкова Ігор Терехов подав до суду позов щодо того, що Харківська ТВК не мала розглядати скарги цивільної мережі "Опори" про перерахунок голосів, оскільки організація нібито подала скарги вже після оголошення результатів. Суд 5 листопада розглянув позов, передає "Суспільне".

Однак представник "Опори" Павло Романюк на претензії відповів, що розбіжності у результатах вони виявили лише після отримання протоколу про встановлення підсумків, бо інакше документів не було б.

У результаті Харківський окружний адміністративний суд не задовольнив позов Терехова. Координатор громадської організації "Опора" Микола Зінченко розповів, що мера зобов'язали виплатити 908 грн судового збору.

Контекст:

 У Харкові 31 жовтня відбулися вибори міського голови, у яких переміг Ігор Терехов. Політичний експерт Олена Броницька розповіла виданню "Коментарі", що спричинило саме такий результат, і завдяки чому Терехову вдалося перемогти в один тур.

 В останній день перед затвердженням остаточного переліку кандидатів на позачергових виборах мера Харкова двоє з уже зареєстрованих кандидатів подали заяви про відмову від участі у перегонах. Грошову заставу, яку вони внесли при реєстрації як кандидати, їм не повернуть.

 Правоохоронці Харківської області порушили кримінальне провадження за фактом можливої фальсифікації протоколів на дев'яти дільницях Новобаварського району після звернення громадської організації "Громадянська мережа "Опора".

 У Харкові 31 жовтня відбулося голосування за обрання мера Харкова. Загалом на голосування прийшло 28,6% (похибка – 1,1%) від усіх мешканців. Відповідні дані опублікувала громадянська мережа "Опора".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися