Декомунізація в Україні: Південну залізницю хочуть перейменувати

В Україні хочуть перейменувати філії "Укрзалізниці"

В Україні хочуть перейменувати "Південно-Західну залізницю" на "Київську залізницю", а "Південну залізницю" на "Харківську залізницю". Відповідна петиція з’явилася на сайті президента України. Щоб петицію розглянули, вона має набрати 25 тисяч голосів за 90 днів.

Автор петиції заявив, що назви зазначених підприємств походять від їхнього розташування на території давно зниклих Російської імперії та СРСР. При цьому наголошується, що існування таких нібито "імперських" назв на території України нібито є неприйнятним.

"Розуміючи, що запропоноване перейменування потребує певних фінансових витрат та часу на реалізацію, вважаю цю дію вкрай важливою для ствердження суверенітету України, бо теперішні назви державних підприємств прив'язують їх до давно сконалих російської та радянської імперій", - написав автор петиції.

Нагадаємо, в Україні ексспікер парламенту Дмитро Разумков створив власне депутатське об'єднання "Розумна політика". Усього до команди Разумкова увійшли 25 народних обранців, серед яких 21 "слуга народу", виключена з фракції Людмила Буймістер, а також двоє депутатів із "Батьківщини". Сам Разумков у списку під номером один. Два чиновники родом із Харкова: Олександр Бакумов і Дмитро Мікіша.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися