Харківська область під загрозою потрапляння до "червоної" зони: коли можуть посилити карантин

Потрапити до "червоної" зони ризикують чотири регіони країни

Відразу чотири регіони під загрозою потрапляння до "червоної" карантинної зони вже цього тижня. Серед них і Харківська область. Про це повідомляє видання "РБК-Україна" з посиланням на прогноз Київської школи економіки (KSE).

"Регіони, які можуть увійти навіть цього тижня до червоного рівня епіднебезпеки – Вінницька, Закарпатська, Харківська та Черкаська області", - заявив голова Центру економіки охорони здоров'я Київської школи економіки Юрій Ганіченко.

Керівник KSE додав, що у Закарпатській області наразі перевищено рівень зайнятості ліжок у лікарнях із киснем. При цьому рівень госпіталізацій у регіоні – відносно низький.

"Три інші регіони мають більший ризик", - додав Юрій Ганіченко.

Нагадаємо, що захворюваність на коронавірус у Харківській області за минулу добу зросла на 0,59 і склала 219 132 особи. Загалом, станом на 9 листопада, у регіоні виявили 1314 нових випадків інфікування. Відомо, що за добу від наслідків коронавірусного захворювання померло 22 особи (всього з початку пандемії - 4917), одужало 1473 пацієнти (178 431 всього). На території України минулої доби коронавірус зафіксували у 18 988 громадян.

Раніше "Коментарі" писали, що у Харкові студентська лікарня отримала на випробування пігулки від коронавірусу Pfizer та Merck. Відповідний наказ було опубліковано на сайті Міністерства охорони здоров'я. Саме медики тестуватимуть таблетки по 150 мг. "Рітонавір" від Phizer і MK4482-013 від Merck. Проводитимуть дослідження на людях, які вже контактували з хворими на COVID-19.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися