В прокуратурі розповіли, що буде з кримінальним провадженням, яке відкрили через порушення карантину в Харкові

Хто має нести відповідальність і чи має, стане відомо після закінчення розслідування

У четвер, 12 березня, прокуратура Харківської області відкрила кримінальне провадження щодо порушення карантину в місті. Це пов’язано з рішенням міської ради не закривати навчальні заклади через загрозу поширення коронавірусу. 

Як розповіли "Коментарям. Харків" в прес-службі прокуратури області, наразі проводиться досудове розслідування у справі. Слідчий має провести всі необхідні процесуальні дії, зокрема, ознайомитися з документами, та "допитати осіб, яких він вважає за необхідне допитати". Мають нести посадовці Харківської міськради відповідальність, чи ні, вирішать за підсумками розслідування.

Відомості до ЕРДР внесли за фактом порушення правил і норм, встановлених з метою запобігання епідемічним та іншим інфекційним захворюванням (ч.1 ст. 325 КК України). Розслідує кримінальне провадження поліція, прокуратура – процесуально керує.

Санкція статті передбачає штраф у розмірі 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, арешт на строк до пів року або обмеження волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, раніше "Коментарі. Харків" писали, що 11 березня Кабінет Міністрів України прийняв рішення щодо карантину на території  Україні через загрозу розповсюдження коронавірусу. Міська рада Харкова вирішила школи не закривати, але дозволила батькам, за бажанням, не водити дітей до навчальних закладів. 12 березня учні пішли до школи, а прокуратура відкрила кримінальне провадження. Того ж дня в міськраді повідомили про розпорядження, яким закривають школи міста на карантин з 13 березня до 3 квітня.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися