Профілактика коронавірусу в Харкові: комісія перевірила ринок «Барабашово»

Під час перевірки ТЦ виникли питання щодо біотуалетів та іноземців

Сьогодні, 13 березня, в Харкові протиепідемічна комісія перевірила готовність до роботи в умовах карантину торгового центру "Барабашово". Про це повідомляє прес-служба Харківської міської ради, передають "Коментарі. Харків".

Члени комісії оглянули територію ринку та санвузли, ознайомилися з журналами медоглядів і проведення прибирання та дезінфекції.

Під час перевірки у комісії виникли деякі питання. Так, начальник Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства у місті Харкові ГУ Держпродспоживслужби у Харківській області Ірина Зубкова запропонувала керівництву ринку виправити ситуацію з біотуалетами. Вони використовуються на ринку, але в них немає води, відповідно, неможливо помити руки.

picture

Ще одне питання, яке виникло у представників комісії, це взаємодія з іноземцями, які працюють на ринку. Так, нещодавно адміністрацію ринку попросили повідомити іноземних підприємців про вимогу зменшити кількість виїздів за межі України. Це мали зробити у письмовому порядку та отримати підпис кожного з таких підприємців. Проте документи, які б підтвердили, що іноземці обіцяють виконувати цю вимогу, комісії так і не надали.

picture

В міськраді пообіцяли продовжити перевірки та розповіли, що особливу увагу звертають на місця, де можна помити руки, на процес дезінфекції та організацію роботи з клієнтами.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що в харківському метрополітені показали, як протистоять розповсюдженню коронавірусної інфекції та захворюваності ГРВІ. Зокрема, в підземці проводять систематичне вологе прибирання з миючими та дезінфікуючими засобами. Миють приміщення, рухомий склад, станції та ескалатори. Крім того, в метро розмістили інформаційні матеріали щодо профілактики захворюваності на ГРВІ та коронавірусу.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися