У Харкові чиновники могли збагачуватися на ПЗ для школярів

Харківські чиновники купили ПЗ Microsoft за завищеною ціною

У Харкові правоохоронці розслідують розтрату бюджету із закупівлі ПЗ для шкіл Київського району. Факт про корупційне зловживання та присвоєння бюджетних коштів зареєструвала до ЄРДР Харківська обласна прокуратура за фактом тендеру Управління освіти Київського району.

До правоохоронців звернувся депутат Харківської обласної ради Володимир Скоробогач. У своїй заяві депутат зазначає, що 1,5 млн грн – кошти обласного бюджету з його ініціативи було передано як субвенцію до бюджету міста на конкретні цільові потреби – на закупівлю інформаційно-комунікаційної автоматизованої системи.

Управління освіти Київського району оголосило тендер. Спочатку торги було оголошено на програмний сервіс для дистанційного навчання. Пізніше підлеглі голови району Неллі Казанжиєвої змінили предмет закупівлі на послуги з постачання офісних програм Microsoft та операційної системи.

За словами Володимира Скоробагача, слідчі органи мають з'ясувати подробиці закупівлі.

"Чи потребували в принципі комп'ютери та планшети шкіл в установці програмного забезпечення Microsoft, чи була завищена ціна і на скільки, чому закупівля здійснювалася через ФОП, а не через виробника або через офіційні фірми-партнери, а також чому гроші за фактом пішли не на сервіси з дистанційного навчання, а на закупівлю Windows", — пише на своїй сторінці у Facebook депутат.

Він також зазначає, що в роздріб ліцензоване програмне забезпечення Microsoft можна купити дешевше, ніж запропонував переможець торгів.

"Я, як заявник, сподіваюся почути відповіді на ці питання і сподіваюся, що договір щодо цього тендеру буде скасовано, а бюджетні гроші не підуть до кишені чиновникам", — додав Володимир Скоробагач.

Справу розслідуватимуть за статтею 191 ч. 3 КК України "Привласнення, розтрата майна чи заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем". Якщо вина чиновників буде доведена, то їм загрожує обмеження волі на строк від трьох до п'яти років або позбавлення волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, у Харкові планують додатково виділити 144 мільйони гривень на добудову вольєрів для мавп у місцевому зоопарку.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися