Харків'яни скаржаться на сміття у місті (ФОТО)

У Харкові почали скаржитися на проблеми з вивезенням сміття

У Харкові мешканці почали частіше скаржитися на сміття. Відповідні фотографії та повідомлення люди публікують у соцмережах.

Так, на Академіка Павлова, 130, сміття, за словами місцевих мешканців, стоїть тижнями. Люди вже навіть зверталися до адміністрації Московського району та просили прибрати це все, проте нічого не змінилося.

До цього схожу ситуацію фіксували на Білгородському шосе в районі перехрестя з вулицею Дача 55. За словами мешканців прилеглих багатоквартирних будинків, сміття під парканом у районі перехрестя залишають мешканці приватного сектору.

Контекст:

Харківська область у міру забрудненості знаходиться на першому місці серед областей усієї України. За 2020 рік екоінспекція знайшла у країні 2144 стихійні звалища. З цієї кількості прибрали лише 60%. Порушникам вимог природоохоронного законодавства виписали штрафи у розмірі 100 мільйонів гривень. У Харківській області знайшли 451 звалище.

У Харківському районі багато років забруднювали річку Уди. Головним забруднювачем виявилася Темнівська виправна колонія №100. У колонії під керівництвом державної кримінально-виконавчої служби виробляють різні товари та займаються переробленням пластику.

Прокуратура встановила, що протягом багатьох років на території функціонувала частково зруйнована каналізація, яка вже не стоїть на експлуатаційному обліку. Саме через цей комплекс відходи й потрапляли до Удів. Скидання нечистот, на щастя, припинилиНа території колонії встановили місця для збирання каналізаційних стоків загальним обсягом 498 метрів кубічних. Відходи вивозять щодня спеціалізованим автотранспортом.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися