У Харкові попрощалися з відомим скульптором, який помер від коронавірусу (ФОТО)

У Туреччині помер харківський скульптор Сейфаддін Гурбанов

У Харкові попрощалися зі скульптором Сейфаддіном Гурбановим, який помер від коронавірусу на відпочинку у Туреччині. Відповідні фотографії опублікували журналісти видання "Суспільне".

Церемонія прощання відбулася у дворі Азербайджанського культурно-інформаційного центру. Там радник Посольства Азербайджанської Республіки Сабір Рзаєв розповів, що у Сейфаддіна залишилося кілька незавершених проєктів. Зазначається, що похоронять чоловіка на міському цвинтарі №2.

"Втрата велика, бо Сейфаддін Гурбанов був людиною великої душі. Ще місяць тому привітав його з днем народження, але сьогодні ми проводжаємо його. Це дуже важко. У нього багато регалій, та він був людиною світу. Я мав честь познайомитися з ним 10 років тому, коли гостював у Харкові. Саме у Харкові я познайомився з його творчістю, бачив багато його скульптур. Мене брала велика гордість за свого земляка, бо він робив багато чого для відносин між Азербайджаном та Україною", - розповів Рзаєв.

Контекст:

У Харкові на вулиці Полтавський Шлях, 24-а, біля Театру юного глядача відкрився Сквер Мислителів на честь дружби між Україною, Казахстаном і Азербайджаном. У центрі скверу встановили скульптуру відразу трьох великих мислителів трьох країн: Григорія Сковороди, казахського Абая Кунанбаєва та азербайджанського Мірзи Фаталі Ахундова. Також там підняли прапори всіх трьох держав. 

Сам пам'ятник створив харківський скульптор Сейфаддін Гурбанов. Він був автором скульптури "Сім чудес Харкова" на площі Архітекторів і багатьох інших пам'ятників.



Джерело: https://kh.suspilne.media/
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися