Від коронавірусу померла відома актриса з Харкова

Пішла з життя Ніна Русланова

У Москві 21 листопада від коронавірусу померла знаменита харків'янка та найвідоміша актриса Ніна Русланова. Їй було лише 75 років. Про це розповів актор Станіслав Садальський на своїй сторінці у Facebook.

"Валерія Гущина, директор Гільдії акторів кіно Росії, зателефонувала зі страшною звісткою – померла Ніна Русланова. Що казати, не знаю. Ніночка. Друг, подруго, просто близька людина. Скільки нас пов'язувало, зараз уже не перерахувати, та й нема до чого. Попри хворобу, вона намагалася триматися, часто за старою звичкою дзвонила мені на домашній телефон і намовляла щось на автовідповідач: "Говорить автопривітник!". щодня,  кожної години нас розстрілюють новини… Що далі?, - написав Станіслав.

Лікарі розповіли, що акторці поставили діагноз коронавірус. Пізніше у неї діагностували дихальну недостатність першого-другого ступеня. Жінку 11 листопада доправили до лікарні з вірусною пневмонією та миготливою аритмією. Треба зазначити, що Ніна страждала від хвороби серця та судин протягом десятка років і навіть пережила два інсульти.

Нагадаємо, Ніна Русланова за своє життя знялася у понад 170 фільмах. До того ж у таких легендарних картинах як: "Афоня" Георгія Данелії, Завтра була війна" Юрія Кари, "Пізнаючи біле світло" та "Настроювач" Кіри Муратової та інших. Головні ролі актриса виконала у "Не стріляйте у білих лебедів" Родіона Нахапетова, "Будьте моїм чоловіком" Алли Сурікової, телесеріалі "Тіні зникають опівдні" Валерія Ускова та Володимира Краснопільського.

Інші смерті у Харкові:

 У Харкові 1 вересня на 91-му році життя помер відомий вчений Юрій Лосєв. Він був одним із провідних фахівців в області інформаційних технологій в Україні, засновником і керівником наукової школи, пов'язаної з проблемами передачі інформації в автоматизованих системах управління. Під його керівництвом випустилися 40 кандидатів наук і 5 докторів наук за спеціальністю "Інформаційні технології".

 У Харкові 29 серпня помер від інсульту Народний артист України, актор театру Пушкіна і доцент кафедри майстерності актора Харківського державного університету мистецтв ім. І. П. Котляревського Михайло Тягнієнко.

 У липні стало відомо про смерть відомого харківського вченого, одного з найстаріших співробітників Науково-технологічного комплексу "Інститут монокристалів" НАН України, професора, доктора технічних наук, головного наукового співробітника Володимира Рижикова. Вчений помер 26 липня на 82-му році життя.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися