Харківська область посідає "призове" місце за кількістю смертельних ДТП серед усіх регіонів України

На Харківщині фіксують дуже багато ДТП

У Харкові триває виїзне засідання парламентського Комітету з питань правоохоронної діяльності. Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова озвучила основну статистику щодо регіонів.

Вона зазначила, що Харківська область посідає третє місце серед усіх регіонів ДТП із загиблими людьми. Друге місце посіла Львівська область, а перше – Дніпропетровська.

За словами Ірини, за 10 місяців 2021 року в Україні всього зареєстрували 11 тисяч кримінальних проваджень за ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху чи експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами). При цьому з усіх ДТП 1844 року закінчилися смертю.

Контекст:

У Харкові 11 листопада на пр. Науки водій на пішохідному переході збив двох 13-річних дітей, які йшли на зелений сигнал світлофора. Спікер обласної прокуратури Дмитро Чубенко розповів, хто був за кермом. За словами Дмитра, чоловікові 34 роки й він ніде офіційно не працює. При цьому автомобіль належить взагалі не йому, а нікому юридичній особі. У соцмережах почала поширюватися інформація, що водій є сином чиновника, але це виявилося неправдою.

Увечері 26 жовтня суспільство потрясла звістка про смертельну ДТП на перехресті проспектів Героїв Сталінграда та Гагаріна у Харкові. Внаслідок аварії загинула людина, ще трьох із тяжкими травмами доставлено до лікарні. Аварія сталася близько 20:40 на перехресті проспектів Героїв Сталінграда та Гагаріна. Автомобіль Infiniti на величезній швидкості, порушивши правила дорожнього руху, зіштовхнувся із Chevrolet, 58-річний водій якого загинув на місці.

У Харкові 14 листопада працівник Охтирського відділу поліції ГУНП в Сумській області Антон Ковальчук 1995 року народження за кермом Mitsubishi в'їхав у автомобіль Lada, що рухався попереду, після цього він спробував втекти та врізався у Chevrolet і Hyindai. Спікер Територіального управління ДБР у Полтаві Олександр Білка підтвердив, що за кермом був саме Антон.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися