На Харківщині з'явиться гірськолижна траса

У Харківській області хочуть збудувати гірськолижну трасу

У Харківській області на Дергачівському полігоні твердих побутових відходів хочуть збудувати гірськолижну трасу, на якій можна буде кататися цілий рік. Про це розповів директор КП "Муніципальна компанія по поводженню з відходами" Юрій Суярко.

Наразі фахівці розробляють документацію проєкту та готуються до переговорів з потенційними партнерами. Про цю трасу мер Харкова Ігор Терехов говорив ще у вересні. Він казав, що узвіз створять зі спеціального пластикового покриття, на якому можна буде кататися цілий рік.

Дергачівський полігон продовжують рекультивувати. Так, учора, 26 листопада, там висадили понад трьох тисяч кущів та дерев. В акції озеленення взяли участь співробітники підприємства, екоактивісти, студенти Національного технічного університету ХПІ та Харківської національної академії міського господарства ім. О.М. Бекетова.

Крім цього, у тілі старого полігону вже пробурили 35 свердловин для видобутку біогазу, який перероблятиметься в електроенергію. Цю енергію використовуватимуть для електропостачання промислового майданчика сміттєпереробного комплексу, а надлишки відправлятимуть на Дергачівську підстанцію.

Нагадаємо, у Харкові реконструювали та вже відкрили парк "Юність". На відкриття прийшли десятки, а то й сотні людей. Видання "Коментарі" вирішило згадати, яким був парк раніше та яким він став зараз. На старих фотографіях видно, що парк вже явно потребував змін. Дитячі каруселі заіржавіли, замок стоїть напівзруйнований, а старий і курний потяг розмалювали вже неодноразово.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися