На Харківщині почнуть діяти нові карантинні обмеження: повний перелік

Харківська область знаходиться у «жовтій» карантинній зоні

З наступного тижня на Харківщині почнуть діяти нові карантинні правила, які були прийняті згідно з Постановою Уряду №1236. Про це під час брифінгу повідомив заступник. голови ХОДА Михайло Черняк, передає пресслужба Харківської обласної державної адміністрації.

Попри те, що Харківська область на сьогодні знаходиться в "жовтій" зоні, обмеження все ж таки будуть посилені. Таким чином, з понеділка, 6 грудня, у "жовтій" зоні буде заборонено:

- робота кінотеатрів/театрів, і навіть інших закладів культури;

- робота басейнів та спортзалів;

- робота закладів громадського харчування, крім замовлень на винесення та доставки;

- робота навчальних закладів, у яких вакциновано щонайменше однією дозою менше ніж 100% працівників;

- Проведення масових заходів, за винятком атестації здобувачів освіти;

- діяльність закладів з розміщення, крім готелів, санаторних та соціальних закладів;

- міжобласні та міжнародні перевезення.

Також було ухвалено рішення щодо обмеження так званого "жовтого" сертифікату, який видається після отримання першої дози щеплення, скорочено зі 120 днів до 30. Далі потрібно зробити друге щеплення, щоб отримати "зелений" сертифікат.

"Сертифікат про одужання від COVID-19 діє 105 днів з дати встановлення діагнозу", - наголосив Черняк.

Зазначається, що відвідувати заклади зможуть усі, хто має хоча б одне щеплення

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" інформував читачів про те, що в середині листопада одразу чотири регіони під загрозою потрапляння до "червоної" карантинної зони. Серед них Харківська область. Докладніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що у Харкові студентська лікарня отримала на випробування пігулки від коронавірусу Pfizer та Merck. Відповідний наказ було опубліковано на сайті Міністерства охорони здоров'я. Саме медики тестуватимуть таблетки по 150 мг. "Рітонавір" від Phizer та MK4482-013 від Merck. Проводитимуть дослідження на людях, які вже контактували з хворими на COVID-19. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися