У Харкові з'явилися нові пігулки від коронавірусу

В Україні випробовуватимуть пігулки від коронавірусу

У Харкові студентська лікарня отримала на випробування пігулки від коронавірусу Pfizer та Merck. Відповідний наказ було опубліковано на сайті Міністерства охорони здоров'я.

Саме медики тестуватимуть таблетки по 150 мг. "Рітонавір" від Phizer та MK4482-013 від Merck. Проводитимуть дослідження на людях, які вже контактували з хворими на COVID-19.

Контекст :

Завідувач лабораторії імунореабілітації Харківського інституту імунології та мікробіології Андрій Волянський заявив, що пандемія закінчиться вже до нового року, однак у світі ще довго "тлітимуть" численні осередки пандемії.

⬤ За словами головного медпрацівника штату Новий Південний Уельс Керрі Чанта, "Дельта" (варіант коронавірусного захворювання) здатний передаватися за кілька секунд. Фахівець стверджує, що людині вистачило кілька секунд, щоб заразитися коронавірусом, коли незнайомець проходив повз, здійснюючи покупки в одному з магазинів міста.

⬤ У Харківській області з лютого 2021 року штабом по ліквідації наслідків коронавірусу керував Олександр Скакун, проте тепер він виконує обов'язки голови ХОДА. Новим керівником штабу став заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Михайло Черняк. 

Раніше інтернет-видання "Коментарі" писали, що в Україні може бути розширено "червону" зону карантину. Так, під загрозою посилення карантинних обмежень Харківська, Волинська та Тернопільська області. Про це повідомив голова Міністерства охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Навчальний рік у харківських освітніх закладах триватиме до червня через тритижневі канікули восени. Про це повідомила директор Департаменту освіти міста Ольга Деменко. Вона зазначила, що у Департаменті вирішили продовжити осінні канікули до 5 листопада, щоби вже з понеділка, 8 листопада, школярі продовжили навчатися в очному режимі.





Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися