Олександр Скакун: мешканці всіх населених пунктів Харківщини матимуть рівні можливості завдяки програмі «Велике будівництво»

До кінця року буде здано в експлуатацію 7 об'єктів «Великого будівництва»

Програма "Велике будівництво" створює рівні можливості для мешканців усіх населених пунктів Харківщини. Про це під час свого виступу на першому Харківському регіональному Форумі старост заявив керівник Харківської обласної державної адміністрації Олександр Скакун.

За словами керівника ХОДА, результатом децентралізації має стати реальне покращення умов життя українців навіть у найвіддаленіших населених пунктах.

Скакун вважає, що позиція Зеленського щодо розвитку громад та децентралізації зрозуміла. Результатом цих процесів має стати реальне покращення умов життя громадян.

"Українці у найвіддаленіших селах повинні мати рівні можливості з мешканцями обласних центрів та столиці", — зазначив керівник Харківської ОДА", — зазначив Скакун.

Це стосується можливості одержання комплексу адміністративних послуг на місцях. Для цього в області є ЦНАП. Однак це стосується не лише отримання послуг на місцях, це ще й питання сучасної медичної допомоги, будівництва сучасних амбулаторій, яке почалося кілька років тому, але залишилися недобудови. На сьогодні практично кожен із них добудований у рамках Програми "Велике будівництво".

"Так само "Велике будівництво" - це про сучасні, комфортні та теплі школи та дитсадки. Про спортивні споруди у невеликих населених пунктах. Про якісні дороги – не лише траси між обласними центрами, а й місцеві дороги, до яких багато років не доходили руки українській владі", — наголосив Скакун.

У пресслужбі ХОДА зазначають, що у 2021 році у Харківській області в рамках програми "Велике будівництво" було відновлено 250 км дороги. До кінця року буде здано в експлуатацію 7 об'єктів "Великого будівництва". До них входять дитячі садки, навчальні заклади, лікарні, заклади в культурних районах, а також фізкультурно-оздоровчі центри.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" поінформував читачів про те, що в рамках "Великого будівництва" на мосту автомобільної дороги державного значення Р-78 Харків-Зміїв-Балаклея-Горохівка проводяться ремонтні роботи. Ремонт на мосту було розпочато ще у квітні поточного року. До цього його капітально не ремонтували упродовж 60 років. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що у місті Лозова, що у Харківській області, завершено капітальний ремонт Палацу культури, який було виконано у рамках Програми Президента України Володимира Зеленського "Велике будівництво". Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися