У Харкові на головну ялинку пустять не всіх городян

Відкриття ялинки у центрі Харкова традиційно відбудеться 19 грудня

У зв'язку із забороною відвідування масових заходів для тих, хто не має сертифікату про вакцинацію, на ялинку в центрі Харкова пустять не всіх. Про це повідомляє видання "Об'єктив", посилаючись на слова директора департаменту охорони здоров'я ХОДА Максима Хаустова.

У ході сьогоднішнього брифінгу Максим Хаустов заявив, що невакциновані жителі міста Харків знову зіштовхнуться із новими обмеженнями. Оскільки на масових заходах можуть бути присутні лише ті, хто має при собі сертифікат у додатку "Дія" або паперовий сертифікат про вакцинацію, невакцинованих городян не пускатимуть на ялинку.

"Як це влаштувати – це питання до організаторів", - зазначив Хаустов.

Повідомляється, що з початку вакцинальної компанії в Харківській області зробили 1 796 162 щеплення. Загалом вакцинувалися 987 189 осіб, тобто 47% населення всього регіону.

На сьогодні двома дозами вакциновано 60% медичних співробітників, однією дозою – 76%. А у сфері освіти – 87% пройшли курс двома дозами та 95% – однією.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" інформував читачів про те, що з 6 грудня в Харківській області почали діяти нові карантинні правила, ухвалені згідно з постановою уряду №1236. Попри те, що Харківська область на сьогодні знаходиться у "жовтій" зоні, обмеження все ж таки були посилені. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що у Харкові 3 грудня протестували головну ялинку на площі Свободи. Відповідне відео очевидці опублікували у соцмережах. Докладніше про це читайте у матеріалі на нашому сайті.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися