У Харкові кандидатів на посаду мера підозрюють у корупції

Аліну Мустафаєву викликали до Національного агентства з питань запобігання корупції

Конкурентів Ігоря Терехова на виборах мера викликали до Національного агентства з питань запобігання корупції. А саме депутата міської ради від партії "Слуга народу" Аліну Мустафаєву та депутата Володимира Плетньова. Про це розповіли у пресслужбі НАЗК.

Чиновників викликають, щоб вони пояснили "обставини можливих порушень порядку подання фінансової звітності". Аліна Мустафаєва має з'явитися 14 грудня, а Володимир Плетньов – 15 грудня.

Варто зазначити, що Мустафаєва перед виборами вступала у відкриту полеміку з мером Харкова Ігорем Тереховим і звинувачувала його в корупції.

Контекст:

 У Харкові 31 жовтня відбулися вибори міського голови, у яких переміг Ігор Терехов. Політичний експерт Олена Броницька розповіла виданню "Коментарі", що спричинило саме такий результат, і завдяки чому Терехову вдалося перемогти в один тур.

 В останній день перед затвердженням остаточного переліку кандидатів на позачергових виборах мера Харкова двоє з уже зареєстрованих кандидатів подали заяви про відмову від участі у перегонах. Грошову заставу, яку вони внесли при реєстрації як кандидати, їм не повернуть.

 Правоохоронці Харківської області порушили кримінальне провадження за фактом можливої фальсифікації протоколів на дев'яти дільницях Новобаварського району після звернення громадської організації "Громадянська мережа "Опора".

 У Харкові 31 жовтня відбулося голосування за обрання мера Харкова. Загалом на голосування прийшло 28,6% (похибка – 1,1%) від усіх мешканців. Відповідні дані опублікувала громадянська мережа "Опора".



Джерело: https://nazk.gov.ua/uk/
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися