Новини партнерів

Олександр Скакун розповів, як вирішили питання з питною водою для Харківщини

На проведення робіт із держбюджету виділили 31 млн гривень та додатково 3 млн гривень виділили з обласного бюджету

Сьогодні, 10 грудня, розпочалося наповнення Краснопавлівського водосховища. Про це повідомляється у пресслужбі Харківської обласної державної адміністрації.

Керівник ХОДА Олександр Скакун розповів, що близько 16 мільйонів кубометрів води протягом тижня буде завантажено до Краснопавлівського водосховища каналом "Дніпро – Донбас". За його словами, виділенню на це необхідних коштів із Держбюджету країни сприяв Кабмін та нардепи, які прислухалися до позиції Харківщини.

Зазначається, що вода з Краснопавлівського водосховища подається до Харкова (близько 20% усієї води, що споживається містом), Харківського, Дергачівського та Первомайського районів, а також до Лозової. Краснопавлівка – це наливна водойма у Харківській області. Воду в нього подають каналом "Дніпро – Донбас".

Подібні роботи повинні проводитися з періодичністю двічі на рік – восени та навесні. Цього року навесні водообмін не було здійснено. Щодо минулої осені, то попри наявність необхідного обсягу бюджетного фінансування до Краснопавлівки закачали значно менше води, ніж було потрібно, йдеться у матеріалі. Це призвело до того, що обсяг води досяг практично критичної позначки.

У листопаді поточного року Олександр Скакун провів нараду за участю керівництва каналу "Дніпро – Донбас", Харківської мерії, КП "Харківводоканал" та народних депутатів України. У ході цієї наради було розроблено механізм розв'язання проблеми, що склалася.

Наступного дня після наради Регіональною комісією з питань ТЕБ та НС було ухвалено рішення, що нездійснений водообмін у Краснопавлівському водосховищі – це загроза надзвичайній ситуації. Для виділення коштів із резервного державного бюджету Регіональна КТЕБ звернулася до столиці. Нардепи підтримали якнайшвидше проходження необхідних документів у міністерствах.

За підсумком Харківщина отримала 31 млн гривень із державного бюджету. Зазначається, що додатково 3 млн гривень було виділено з обласного бюджету. Цих засобів цілком досить для того, щоб завантажити потрібний об'єм води.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" поінформував читачів про те, що керівник Харківської обласної державної адміністрації Олександр Скакун заявив, що програма "Велике будівництво" створює рівні можливості для мешканців усіх населених пунктів Харківщини. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися