"Відзначайте біля телевізора": невакцинованих харків'ян просять святкувати Новий рік вдома

Жителі Харкова, які бажають відвідати масові святкові заходи у новорічну ніч, повинні мати COVID-документи

Цього року міська влада Харкова традиційно влаштовує для харків'ян масовий захід у новорічну ніч. Однак, відвідати його зможуть далеко не всі. Невакцинованих жителів міста просять залишатися на свято вдома. Про це повідомляє видання "Суспільне", посилаючись на слова заступника Харківського міського голови Світлани Горбунової-Рубан.

На брифінгу 16 грудня Світлана Горбунова-Рубан зазначила, що масові заходи відбуватимуться на відкритому повітрі, тож там просто потрібно витримувати дистанцію та ходити у масці. Однак, при собі бажано мати COVID-документи.

"Якщо у наших силових структур, які відповідають за контроль цього питання, якщо патрульні підійдуть і запитають документ, чи представники персоналу парку чи закладу, куди ви прийшли, будь ласка, пред'явіть", - сказала Горбунова-Рубан.

Також заступник Харківського мера наголосила, що перевірки будуть проводитись обов'язково. У різних видах: чи працівниками закладу, чи патрульними. Тому Горбунова-Рубан закликає не провокувати конфлікт і у разі відсутності відповідного документа просить залишатися святкувати Новий рік удома. У разі походу в гості в новорічну ніч, рекомендується також дотримуватись правил карантину, тобто бути вакцинованим або мати довідку про те, що ви перехворіли.

"А якщо у вас такого свідчення немає, і ви не пройшли вакцинацію, і не перехворіли, сидіть, будь ласка, вдома, біля телевізора, це теж свято буде", - підсумувала Горбунова-Рубан.

Начальник управління превентивної діяльності поліції Харківщини Сергій Бірбасов заявив, що у новорічну ніч порядок у Харкові охоронятимуть понад 2,5 тисячі силовиків, з яких 2300 поліцейських та 230 нацгвардійців.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" поінформував читачів про те, що з 6 грудня на Харківщині почнуть діяти нові карантинні правила, прийняті згідно з Постановою Уряду №1236. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що першим святковим заходом у грудні 2021 року стане традиційне відкриття новорічної ялинки на головній площі міста. 19 грудня, на День святого Миколая, городяни зберуться на площі Свободи, щоб подивитися на урочисте запалення новорічної красуні. Все це супроводжуватиметься концертом та карнавалом. Окрім того, у Харківській мерії вже опублікували план святкових заходів на грудень. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися